Cursus Mindful Exposure: een elegante methode om pijnlijke gevoelens te verwerken

Tweedaagse cursus

Het verleden speelt een grote rol bij veel psychische stoornissen. Dat is heel duidelijk het geval bij posttraumatische stressstoornissen en verwerkingsproblemen bij verlies. Ook minder ernstige gebeurtenissen kunnen iemand onnodig blijven belasten en aanleiding geven tot psychische klachten. Een negatief zelfbeeld wordt vaak gevormd door niet-verwerkte pijnlijke gebeurtenissen. Bij elke emotionele reactie die niet-passend is, omdat de gevoelens veel te heftig zijn of te lang duren, is er waarschijnlijk sprake van onverwerkt ‘oud zeer’.

Mindful exposure werkt goed als psychologische interventie voor verwerking van pijnlijke situaties uit het verleden en bij angstige anticipatie op komende gebeurtenissen. Het is een eenvoudige en breed toepasbare procedure, die de cliënt in een aangepaste vorm ook zelfstandig thuis kan toepassen. Dit in tegenstelling tot enkele andere behandelmethoden die begeleid door de therapeut in de sessie uitgevoerd worden.

In de training doen de deelnemers ervaring op in de rol van therapeut en cliënt.

Lees verder op www.gerschurink.nl

www.gerschurink.nl

Uitgebreide informatie over cursussen, trainingen, inschrijfformulieren en audiobestanden zijn vanaf heden te vinden op www.gerschurink.nl